Hur länge håller relining?

Startsida > Ordlista  > Relining hållbarhet

Relining är en innovativ och effektiv metod för att reparera och förnya rörsystem utan att behöva gräva upp eller riva ut befintliga rör. Tekniken går ut på att man installerar en ny rörstruktur, ofta kallad “liner” eller “strumpa”, inuti de gamla rören. Detta sker genom en process där en flexibel och hållbar liner impregnerad med en speciell harts blåses eller dras in i det skadade röret och sedan härdas på plats, antingen med värme, UV-ljus eller omgivningstemperatur. Resultatet är ett rör inuti röret som är minst lika hållbart som originalrören.

Hållbarheten på Relining

En av de främsta fördelarna med relining är dess hållbarhet. När relining är korrekt utfört kan det nya rörsystemet förväntas hålla mellan 20 till 50 år. Denna livslängd liknar eller överstiger ofta traditionella rörbyten, beroende på materialval och installationsmiljö. Hållbarheten hos relining beror på flera faktorer, inklusive kvaliteten på hartsen som används, tekniken för infodring, samt rörsystemets användningsförhållanden.

Fördelar med Relining

Relining erbjuder inte bara en lång livslängd utan även flera andra fördelar:

  • Minimal störning: Eftersom metoden inte kräver stora gräv- eller rivningsarbeten, kan rörreparationer göras med minimal störning i dagliga aktiviteter.
  • Kostnadseffektivitet: Relining är ofta mer kostnadseffektivt än traditionella rörbyten eftersom det inte kräver omfattande grävarbeten eller återställningsarbeten.
  • Miljövänligt: Metoden minimerar avfall då de befintliga rören inte behöver tas bort, vilket bidrar till mindre deponiavfall.

Behöver ni hjälp med relining?

Kontakta oss idag för en gratis rörinspektion och offert. Vi erbjuder professionella reliningtjänster som säkerställer att dina rör fungerar optimalt. Ring oss nu eller fyll i vårt onlineformulär för att boka in din rörinspektion och få en offert!

Kontakta oss

Tel: 0763 43 19 72
Mail: kontakt@mavirelining.se

Kontakta oss för offert

Tveka inte att kontakta oss om du har frågor, vill boka en rörinspektion eller få en offert. Du når oss genom att ringa 0763 43 19 72, maila oss på kontakt@mavirelining.se eller skicka ett meddelande via formuläret nedan.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.