Vad kostar relining?

Startsida > Ordlista  > Relining kostnad

Relining är en modern teknik för att renovera rör utan omfattande fysiska ingrepp som grävning och rivning. Denna metod är särskilt fördelaktig för olika typer av fastigheter, från villor till bostadsrättsföreningar och kommersiella byggnader. I denna artikel ger vi exempel på kostnader för relining baserat på fastighetens storlek och jämför dessa med kostnaderna för traditionellt stambyte för att belysa besparingsmöjligheterna.

Relining Kostnadsexempel per fastighetstyp

Villa (Enfamiljshus)

Storlek: 100-200 kvm
Reliningkostnad: ca 100.000 – 150.000 SEK
Stambyteskostnad: ca 300.000 – 450.000 SEK
Besparing: Spara upp till 66%

Notera att villor med flera badrum och kök kan kräva mer omfattande arbeten, vilket kan påverka kostnaderna. Om ni genomför stambyte kan det leda till ännu högre kostnader beroende på vilket ytmaterial som ni vill ersätta det befintliga med.

Bostadsrättsförening

Storlek: Fastigheter med 10-50 lägenheter
Reliningkostnad: ca 200.000 – 1.500.000 SEK
Stambyteskostnad: ca 500.000 – 2.000.000 SEK
Besparing: Spara upp till 75%

Kostnader kan variera beroende på antal stammar och längd på rörsystemet. Om ni genomför stambyte kan det leda till ännu högre kostnader beroende på vilket ytmaterial som ni vill ersätta det befintliga med.

Kommersiell Fastighet

Storlek: Varierande storlek, beroende på användning (kontor, shoppingcenter, etc.)
Reliningkostnad: från ca 150.000 SEK och uppåt
Stambyteskostnad: från ca 300.000 SEK och uppåt
Besparing: Potentiellt betydande, beroende på fastighetens specifika krav och rörsystemets komplexitet.

Kostnader kan variera beroende på antal stammar och längd på rörsystemet. Om ni genomför stambyte kan det leda till ännu högre kostnader beroende på vilket ytmaterial som ni vill ersätta det befintliga med.

Vikten av rörinspektion

En fackmannamässig rörinspektion är kritisk för att fastställa det exakta behovet och skicket på rörsystemet. Denna inspektion hjälper till att ge en mer precis uppskattning av de faktiska kostnaderna för relining jämfört med stambyte.

Jämförelse med Traditionellt Stambyte

Traditionellt stambyte involverar komplett utbyte av gamla rör, vilket ofta kräver omfattande rivnings- och grävningsarbeten. Dessa metoder är inte bara kostsamma utan också tidskrävande och störande för daglig verksamhet eller boende.

Relining erbjuder en mindre invasiv och mer kostnadseffektiv lösning. Genom att installera en ny rörstruktur inuti de befintliga rören minskas behovet av fysiska ingrepp, vilket resulterar i lägre arbetskostnader och minskad störning.

Kontakta oss idag för en gratis rörinspektion och offert. Vi erbjuder professionella reliningtjänster som säkerställer att dina rör fungerar optimalt. Ring oss nu eller fyll i vårt onlineformulär för att boka in din rörinspektion och få en offert!

Kontakta oss

Tel: 0763 43 19 72
Mail: kontakt@mavirelining.se

Kontakta oss för offert

Tveka inte att kontakta oss om du har frågor, vill boka en rörinspektion eller få en offert. Du når oss genom att ringa 0763 43 19 72, maila oss på kontakt@mavirelining.se eller skicka ett meddelande via formuläret nedan.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.